keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Ikävä teitä

42 päivää poissa Suomesta. Poissa kaiken tutun ja turvallisen luota. 

Viime viikkoina hiipi pieni ikävä kaikkea. Tuli ikävä sitä, että joku tietää kuka oon. On ihana tavata uusia ihmisiä, mutta kun ihmiset vaihtuvat (jopa) muutaman päivän välein, ei kerkeä kauhean syvällisesti tutustua. Tuli ikävä sitä, että voi mennä mummolaan ja syödä lettuja. Ikävä sitä, että ymmärtää kaiken mitä sanotaan, ja osaa aina vastata oikeilla sanoilla. Ikävä sitä, että tietää tarkalleen, mitä töissä pitää tehdä. Ikävä sitä, että voi kulkea autolla töihin, eikä tarvitse miettiä onko juna taas peruttu. Ikävä kaikkia rakkaita. 

Tein albumin, jonne siirsin parisataa kuvaa, joita voin katsella helposti kun tulee ikävä. 


Pienen ikävästä huolimatta mieli on superhyvä ja iloinen. Ollaan päästy hirveistä hostelleista eroon, ja nyt ollaan Wake Up hostellissa, joka on ihan huippuhyvä. 

Työ on ollut kiva. Aamu alkaa muffinssien paistamisella, kakkujen leikkaamisella ja hedelmäsalaatin pilkkomisella. Päivä erilaisten ruokien ja leivonnaisten kimpussa menee nopeasti. Herätys soi aamulla 4:30, jotta kerkeää klo 5 lähtevään junaan. Työt alkaa klo 6, ja jatkuu kunnes hommat on tehty. Normaalisti 10-11h aloittamisen jälkeen. 

Huono puoli on se, että ollaan niin vähän aikaa, että nyt on palkattu jo uudet joita koulutetaan meidän tilalle. Eli aika paljon vapaa-aikaa, mutta en valita ollenkaan. Aluksi meille oli 60h viikossa, mutta nyt työt on melkein taputeltu. Sallilla on vuoro tai kaksi viikossa, meikä voi keskittyä olennaiseen.  


Oikeastaan tuntuu niiiin hyvältä olla edes päivä tekemättä mitään. Nukkua pitkään, syödä aamupala lähikahvilassa, miettiä jaksaisiko harjata tukan. 

Vaikka vihaan myöntää, niin kyllä mulla Suomessa on aika rutiinit mihin olen tottunut. Tykkään siitä että voin aikatauluttaa elämäni. Tiedän millon olen töissä, nään kavereita, rullaluistelen ja menen perhedinnerille. Täällä ollessa on täytynyt luopua rutiineista ja elää enemmän hetkessä. Tällähetkellä se on tarkoittanut aika paljon ulkona käymistä. 



Kulunut kuukausi on ehdottomasti ollut kyllä time of my life, eli kaikki hyvin täällä! 

Janika XX 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti